Rolat od mesa
Sastojci
- 200 g projinog brašna
- 5 čena belog luka
- 2 kašike masti
- 350 ml vode
- 350 g mesa ( komad debljine 1 cm i prečnika 20 cm)
- so, biber, vegeta
- malo peršuna i žalfije
- krompir-pire kao prilog
Priprema
Projino brašno propržiti u tepsiji uz stalno mešanje. Kad miris projinog brašna počne jače da se oseća, naliti vodu i nastaviti sa mešanjem dok se kaša ne zgusne. Par minuta pre sklanjanja tepsije sa vatre dodati sitno seckani beli luka i promešati da se luka ravnomerno rasporedi po kaši. Na kraju dodati sitno seckane listove peršuna.
Meso posoliti, pobiberiti, dodati malo vegete i čekićem za meso malo izlupati sa obe strane a zatim po celoj površini naneti pripremljenu kašu pa uviti u rolat. Koncem uvezati rolat, staviti u pekač, dodati malo žalfije, ulja i vode, poklopiti i staviti da se peče 90 minuta na 200 C. Umesto pekača sa poklopcem može da se koristi dublji sud prekriven aluminijumskom folijom.
Ispečeni i prohlađeni rolat iseći na parčiće debljine 1,5 cm i servirati uz krompir-pire kao prilog.
Коментари
Постави коментар