Bonžita
- 300g ovsenih pahulja
- 150g ekspandiranog pirinča
- 150g ekspandiranog pirinča sa ukusom cimeta
- 100g badema
- 100g bundevinog semena
- 100g suncokretovog semena
- 200g susama
- 100g lanenog semena
- 150g suvog grožđa
- 150g brusnice
- 100g maslaca ili margarina
- 500g meda
Krupno samleti badem i bundevino seme a zatim sve sastojke, osim meda i margarina, izmešati u većoj posudi (zapremine oko 5 litara). U posebnom sudu otopiti margarin, dodati mu med i dobro zagrejati dok ne počne da vri. Tako vrelu smesu sipati u ostale sastojke i dobro izmešati. Obložiti pleh pekarskim papirom, naneti smesu ravnomerno i prekriti novim slojem pekarskog papira, a zatim dlanovima pritisnuti svuda ravnomerno da bi se sastojci slepili i još bolje sjedinili.
Staviti pleh u zagrejanoj pećnici 20 minuta na 150 C. Kada se ohladi, bonžitu oblikovati sečenjem na štangle i po želji preliti čokoladom za kuvanje.
Коментари
Постави коментар