Cvekla i još po nešto u službi soka i salate
Sok
Sastojci:
- 600g cvekle
- 3 limuna
- 3 šargarepe
- 3 jabuke
- 3 limuntusa
- 1/2 kesice cimeta
- 1,5 litara vode
- 2 kg šećera
Postupak:
Cveklu, limun, šargarepe i jabuku samleti na vodenici za meso ili u super secku, a zatim sve preliti vodom i dodati limuntus. Poklopiti, i ostaviti na hladnom mestu 24h. Procediti i proceđenom soku dodati cimet i 2 kg šećera.
Salata
Sastojci:
- 2 cvekle srednje veličine
- 1 šargarepa
- 1 jabuka
- 1 limun
- struk praziluka
- 1 kuvano jaje
- kašika lanenog semena
- kašika semena koprive
- kašičica soli
- prstohvat šećera
- kašičica sirćeta
Postupak:
Cveklu, šargarepu, jabuku i limun samleti, a zatim dodati krupno naseckani praziluk, jaje, laneno seme i seme koprive. Dodati kašičicu soli i sirćeta i prstohvat šećera. Sve sastojke izmešati i po želji dekorisati peršunom, bosiljkom, semenom koprive, ruzmarinom, origanom ili nekim drugim začinom.
super ti je salata ruska pod zubi
ОдговориИзбришиHahaha, ruska pod zubi :-))) Tako je, ruska, ruska, a i dobra je za krvnu sliku. Pozdrva od srceta <3
Избриши