субота, 21. март 2015.

Pileći štapići sa susamom



Sastojci

  • 500g pilećih grudi
  • kašika senfa
  • kašičica soli
  • kašičica vegete
  • malo peršuna
  • 2 jaja
  • 100g susama
  • 150g brašna 
  • ulje za prženje
Pileće grudi iseći na tanke štapiće, posoliti, dodati senf, vegetu i peršun i sve zajedno dobro izmešati a zatim ostaviti poklopljeno na hladnom mestu 30 minuta. 


U dublji tuganj dobro zagrejati ulje za prženje i u njemu pohovati pileće štapiće koji su prethodno uvaljani u brašno, umakani u umućena jaja i provučeni kroz posudu sa susamom. 
Pileći štapići pripremljeni bez susama su podjednako dobri pa obično praktikujem pola-pola i uz njih obavezno pripremim i pomfrit.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži