субота, 21. март 2015.

Bonžita


Sastojci:
  • 300g ovsenih pahulja
  • 150g ekspandiranog pirinča 
  • 150g ekspandiranog pirinča sa ukusom cimeta
  • 100g badema
  • 100g bundevinog semena
  • 100g suncokretovog semena
  • 200g susama
  • 100g lanenog semena
  • 150g suvog grožđa
  • 150g brusnice
  • 100g maslaca ili margarina
  • 500g meda

Krupno samleti badem i bundevino seme a zatim sve sastojke, osim meda i margarina, izmešati u većoj posudi (zapremine oko 5 litara). U posebnom sudu otopiti margarin, dodati mu med i dobro zagrejati dok ne počne da vri. Tako vrelu smesu sipati u ostale sastojke i dobro izmešati. Obložiti pleh pekarskim papirom, naneti smesu ravnomerno i prekriti novim slojem pekarskog papira, a zatim dlanovima pritisnuti svuda ravnomerno da bi se sastojci slepili i još bolje sjedinili.


 Staviti pleh u zagrejanoj pećnici 20 minuta na 150 C. Kada se ohladi, bonžitu oblikovati sečenjem na štangle i po želji preliti čokoladom za kuvanje.   


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži