Zapečene palačinke sa mesom
Sastojci
- palačinke (15 komada)
- 300 g svinjskog mesa
- 2 praziluka srednje veličine
- 300 ml paradajz-pirea
- 50 g projinog brašna
- 100 g margarina
- 500 ml mleka
- so, biber, peršun, vegeta
- ulje za prženje
Pripema
Meso iseckati na što sitnije komade (veličine 1*1cm), propržiti par minuta i dodati sitno seckan praziluk, so, biber, vegetu i nastaviti sa prženjem uz povremeno mešanje oko 20 minuta. Zatim dodati paradajz-pire i nastaviti sa kuvanjem nekih 5 do 10 minuta na tihoj vatri.
Ovom smesom filovati palačinke i ređati ih u zemljani pekač ili vatrostalnu posudu i preko svakog reda preliti sos od projinog brašna. Postupak ponavljati nakon svakog reda, zatim poklopiti i staviti da se peče 20 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C.
Sos od projinog brašna : Otopiti margarin, dodati projino brašno, so i mešati dok masa ne postane glatka i dok za nijansu ne požuti. U međuvremenu staviti mleko da se zagreje i pre nego počne da vri, skloniti ga i polako dolevati u brašno, uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice. Kad sos počne da ključa, smanjiti temperaturu i kuvati još nekih 5 do 7 minuta.
Коментари
Постави коментар