Banana bread
Originalni recept za ovaj kolač pronašla sam na blogu Cooks and Bakes (pogledati ovde ). Uz male izmene i dodatke moj recept izgleda ovako:
Sastojci:
- 200 g šećera
- 125 g margarina
- 2 jaja
- 3 zrele banane
- 2 kašike mleka
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike kakaoa
- 250g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 100 g čokolade za kuvanje + malo ulja(za glazuru)
Postupak:
Umutiti penasto matgarin i šećer a zatim dodati jaja, uz neprestano mućenje. U odvojenoj posudi izgnječiti banane, dodati im mleko, cimet i kakao prah, pa sve propasirati. Dobijenu smesu dodati umućenom margarinu i mikserom dobro izmešati. U odmerenu količinu brašna dodati pecivo, sodu bikarbonu i so, sve pomešati i dodati u prethodnu masu. Kašikom sjediniti sastojke. Diguljasti pleh obližiti papirom za pečenje, izliti masu i staviti da se peče na 180 C oko pola sata, a zatim smanjiti temperaturu na 150 C i nastaviti sa pečenjem još oko 20 minuta.
Ostaviti kolač da se potpuno ohladi. Otopiti čokoladu, preliti preko kolača i staviti u frižider da se stegne pre sečenja.
Коментари
Постави коментар