Upletena mak-študla
Sastojci
za testo
- 150 ml mlakog mleka
- 2 kašike šećera
- kesica suvog kvasca
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- kašičica soli
- oko 500 g brašna
za fil
- 100 g mlevenog maka
- 100 g šećera u prahu
- 50 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
Od navedenih sastojaka umesiti testo, pokriti i staviti da odstoji. Testo premesiti kad nadođe i podeliti ga na tri dela. Radnu površinu posuti brašnom, staviti jedan deo testa i razviti oklagijom. Mleveni mak, šećer, mleko i vanilin šećer izmešati i trećinom fila namazati razvijenu koru a zatim koru uviti u rolat. Nožem podeliti rolat na dve polovine ali ne do kraja, ostaviti nerasečeno oko 2 cm. Krakove rasečenog rolata uvijati jedan oko drugog počev od nerasečenog dela.
Postupak ponoviti i sa preostale dve jufke.
Коментари
Постави коментар