Slatke/slane lisnate ruže
- 500 g lisnatog testa
- 50 g mlevenog plavog maka
- 50 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike mleka
- 1 žumanac
- ili : kačkavalj; pekmez; eurokrem (u mom slučaju obično budu po desetak slanih i slatkih od jedne ture lisnatog testa)
Priprema
Radnu površinu posuti brašnom i razviti oklagijom lisnato testo tako da dobije četvrtasti oblik. Nožem iseći traku dužine oko 30 cm i sa jedne strane nareckati testo u razmacima od po 0,5 cm. Mak, šećer, vanilin šećer i mleko izmešati i kašičicom naneti duž cele trake po glatkom delu testa. Uvijati testo sa jednog kraja trake ka drugom i ređati formirane ružice u pleh obložen pekarskim papirom.
Ostaviti ružice da odstoje dvadesetak minuta, premazati ih umućenim žumancetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata.
Lisnato testo - gotovo ili domaće po receptu za kroasan kifle.
Коментари
Постави коментар