Kopriva i testo
Sastojci
testo
- 500 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 1/3 kesice suvog kvaca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 1 kašika masti
- 1 jaje
fil
- 200 g barenih kopriva
- 1 struk mladog luka
- 2 jaja
- so
- 200 ml jogurta
- 30 g projinog brašna
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odstoji. Kada se zapremina testa udvostruči, premesiti testo i podeliti na 2 dela, za dve pite.
Polovinu testa ostaviti da odmori, a drugi deo podeliti na pola, razviti i staviti u tepsiju veličine 28 cm, obloženu pekarskim papirom. Naneti fil kao na slici i prekriti drugom razvučenom korom. Sredinu pite ograničiti posudom a krajeve pite spojiti viljuškom. Oštrim nožem zaseći testo, kao na slici, i krajeve okrenuti naopako od sredine formiranog pera. Premazati pitu umućenim jajetom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Obe pite peći u prethodno zagrejanoj pećnici pola sata na 180 C.
Tetka, posalji strudlu!
ОдговориИзбришиŠaljem <3 tetkino!
ОдговориИзбриши