Укупно приказа странице

Voćni kolač sa makom


Sastojci:
  • 90 g margarina
  • 100 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 75 ml mleka
  • 175 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 jabuka
  • 40 g mlavenog maka
  • 100 g voća ( maline i borovnice)
  • limunov sok ( supena kašika)
  • šrćer u prahu za posipanje

Umutiti 90 g margarina sa 100 g šećera i kesicom vanilin šećera. Dodati 2 cela jaja i nastaviti mućenje dok se smesa ne ujednači, a zatim dodati 75 ml mleka. Promešati i u smesu dodati 175 g brašna i pola kesice praška za pecivo. Sjediniti sastojke i masu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati rendanu jabuku (ako je veća onda pola jabuke), a u drugi 40 g mlevenog maka i promešati. Pravougaoni kalup namazati margarinom i posuti brašnom. Sipati smesu sa jabukama, preko nje dodati oko 100 g voća (maline i borovnice, a mogu i višnje) pa preko sipati smesu sa makom i staviti da se peče na 180 C oko 20 -30 minuta, zavisno od jačine rerne. Gotov kolač posipati šećerom u prahu i blago mlevenim makom.
p.s.jabuke nakon rendanja poprskati sokom od limuna da ne potamne.




Коментари

Популарни постови