Krempita sa prelivom od kupina
za koru
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 80 ml ulja
- 80 ml vode
- 3 kašike brašna
- kesica vanilin šećera
za krem
- 600 ml vode
- 11 kašika šećara
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 belanca
za preliv
- 250 g kupina
- 250 g šećera
- 250 ml vode
- kesica vanilin šećera
- kesica želatina + 100 ml vode
Postupak:
Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati ulje i vodu i još malo mutiti, a zatim dodati brašno i sjediniti masu mikserom. Okrugli pleh sa mehanizmom obložiti pek papirom i sipati masu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta (u zavisnosti od jačine rerne).
U dublji sud umutiti čvrsto 4 belanca sa 4 kašike šećera, a zatim skuvati puding na sledeći način: 500 ml vode sa 5 kašika šećera staviti da se kuva. Prašak za puding pomešati sa 2 kašike šećera i 100 ml vode i sipati u vodu pre nego što krene da ključa. Mešati dok se smesa ne zgusne. Vruć puding dodati kašiku po kašiku, ili u mlazu, u belanca uz neprestano mućenje mikserom. Sjedinjenu masu sipati preko kore i poravnati. Ostaviti da se ohladi.
Želatin otopiti u 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. Kupine, šećer, vanilin šećer i vodu izmiksati i staviti da se kuva uz povremeno mešanje. Kuvati oko 5-6 minuta i ukloniti penu. Skloniti sa vatre i procediti kroz cediljku a zatim dodati nabubreli želatin i izmešati. Ostaviti da se prohladi. Kad preliv bude mlak, sipati preko krempite i ostaviti da se stegne ( najsigurnije je da krempita prenoći).
Коментари
Постави коментар