Ruske kape
Sastojci:
- 7 jaja (manjih) ili 6 većih
- 400 g šećera
- 300 ml ulja
- 150 ml mleka
- 2 kašike ekstrata ruma
- 360 g brašna
- 40 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 750 ml mleka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g gustina
- 125 g margarina
- Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike mleka
- 20 g margarina
- Oko 100 g kokosa za valjanje.
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati mleko, ulje i rum. Brašno, kakao prah i prašak za pecivo izmešati i dodati u umućenu masu. Žicom sjediniti sastojke. Pleh od rerne obložiti pek papirom i sipati masu. Peći na 180 C oko 20 minuta. Kad se kora ispeče pa ohladi, čašicom za rakiju vaditi krugove.
Fil: 600 ml mleka i 100 g šećera staviti da provri. U posebnu posudu razmutiti gustin sa vanilin šećerom, 100 g šećera i 150 ml mleka. U vrelo mleko sipati masu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi. Penasto umutiti margarin i sjediniti sa hladnim filom.
Krugove, koji su uzvučeni iz pečene kore spajati filom po 2 i premazati sa strane a zatim uvaljati u kokos.
Pripremiti glazuru od navedenih sastojaka i stavljati po jednu kašičicu na svaki kolač.
Vadila sam dve veličine krugova, male baš rakijske i one malo šire (od nekih 3 cm u prečniku). Ove veće sam sekla na pola pa spajala filom, a manje sam spajala po dva kruga. Definitivno ću sledeći put da vadim ove veće krugove i da ih spajam po dva, da kolač bude bombastičan i od jednog naješan.
Коментари
Постави коментар