- 125 g putera
- 600 g čokolade za kuvanje
- 200 g šećara
- kesica vanilin šećera
- 3 jaja
- 35 g brašna
- 10 g kakao praha
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g seckanih oraha
- 250 g zaleđenih malina
- 200 ml slatke pavlake
- kašika nutele ( ili nekog drugog krema)
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
- prstohvat soli
125 g putera i 300 g čokolade otopiti. Skloniti sa vatre i dodati 200 g šećera i kesicu vanilin šećera i dobro izmešati žicom. Zatim dodati jedno po jedno jaje, ukupno 3 komada, uz stalno mućenje žicom. Kad se lepo sjedine sastojci dodati 35 g brašna, 10 g kakao praha, vrlo malo soli, 100 g mlevenih oraha i 50 g seckanih oraha. Izmešati sastojke i sipati u pleh obložen pek papirom. Rernu pre pečenja zagrejati na 220 C pa smanjiti na 180 C kad se ubaci kolač. Peći oko desetak minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a zatim je premazati nutelom (vršno puna kašika). Preko naneti oko 250 g zaledjenih malina a u medjuvremenu zagrejati 200 ml slatke pavlake i u njoj otopiti 200 g čokolade za kuvanje. Preko zaledjenih malina, kašikom u mlazevima nanositi otopljenu čokoladu sa pavlakom. Ostaviti da se malo ohladi pa preko preliti glazurom pripremljenom od 100 g čokolade, 3 kašike mleka i 3 kašike ulja. Posipati seckanim orasima (50 g) .
Коментари
Постави коментар