Turšijska paprika sa pilećom džigericom
Sastojci:
- glavica crnog luka
- jedna veća šargarepa
- oko 8-10 paprika iz turšije
- oko 700 g pileće džigerice
- kocka kokošje supe
- ulje
- kašičica soli
- voda (oko 150 ml)
Priprema:
Glavicu crnog luka naseckati sitno i kratko propržiti na ulju. Šargarepu narendati i dodati u šerpu sa lukom. Nastaviti prženje dok luk ne dobije staklastu boju i šargarepa blago omekša, a zatim dodati naseckanu papriku, posoliti i pržiti oko 30 minuta uz povremeno dolevanje po par kapi vode da bi paprika omekšala. Sa zadnjim dolevanjem vode dodati kocku supe i promešati da se rastopi. Nastaviti prženje dok voda ne ispari, a zatim dodati džigericu iseckanu na komadiće i nastaviti sa prženjem još oko dvadesetak minuta uz povremeno lagano mešanje. Jelo je gotovo kada voda, koja se opet pojavila zbog džigerice, ispari i kad počne da se pojavljuje ulje pri dnu šerpe prilikom mešanja jela.
Kao dodatak ovom jelu može da ide palenta, pire, pavlaka ili zlatni pirinač sa povrćem koji sam ovog puta pripremala. Pirinač sam malo prokuvala pre početka pripreme jela. Šaku gotovog povrća za rusku salatu, kuvala sam u toku pripreme jela. Pred kraj spremanja jela vratila sam pirinač na kuvanje, dodala kašičicu kurkume (da bi pirinač dobio zlatnu boju) i kad je bio skuvan, izmešala sam sa povrćem, posolila i kao topli prilog servirala uz jelo.
Коментари
Постави коментар