Piškota torta sa malinama
- 250 g šlag kreme sa ukusom vanile
- 180 ml mleka
- 2 kisele pavlake
- 130 g šećera u prahu
- 400 g malina
- 50 g krupno rendane čokolade
- 300 g piškota + malo mleka za omekšavanje
- 200 g šlaga + mleko za mućenje
Postupak:
Umešati u šlag krem 50 g šećera u prahu, dodati 100 ml hladnog mleka i mutiti mikserom. Preostalih 80 ml mleka postepeno dodavati uz neprestano mućenje dok masa ne postane čvrsta. Kisele pavlake sipati u poseban sud, dodati im 80 g šećera u prahu i kašikom umutiti. Dobijenu masu sipati u šlag i mutiti mikserom dok smesa ne postane glatka.
Duguljasti kalup obložiti prijanjajućom folijom. Piškote blago umočiti u mleko samo sa jedne strane i to one koja ide na dno suda i ređati ih u kalup. Preko piškota poređati maline i pola rendane čokolade, pa preko njih polovinu pripremljenog fila. Preko fila staviti opet red pokvašenih piškota, pa malina i čokolade i ostatka fila. Završiti filovanje piškotama.
Tortu sa kalupom ostaviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Najbolje je da se pripremi uveče i da prenoći u frižideru.
Tortu sa kalupom ostaviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Najbolje je da se pripremi uveče i da prenoći u frižideru.
Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice. Tortu izvaditi iu kalupa, naopako, ukloniti foliju i ukrasiti umućenim šlagom.
Au ova tortica sa malinama mi odmah upade u oči.Kod nas već ima svežih malina , pa cu je svakako napraviti.
ОдговориИзбришиSve najbolje želim u Novoj Godini!
Sveže maline u periodu kad je kod nas minus i kad se sve beli...ah. Maline koje sam koristila su poreklom iz Brusa, organski proizvedene, pa i zaleđene nisu izgubile ni oblik ni ukus, no čekam leto da ih koristim u svežem obliku, tad su bez premca. Verujem da je Vaša torta sa svežim malinama božanstvena. Hvala od srca! Sve najbolje želim u Novoj! <3
ОдговориИзбриши