Šarene ružice
Sastojci:
- 700g brašna
- 2 jaja
- 300ml mlakog mleka
- kesica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 100ml zejtina
- rendana kora limuna
- 2 pune kašike kakao praha
Fil:
- 100g mlevenih oraha
- 2 kašike šećera
- 1 kesica šećera vanile
- 50ml mleka
- 500g šećera i 200 ml vode (za preliv)
Priprema:
Umešati navedene sastojke za testo, bez kakao praha, sa mlakim mlekom i polovinom brašna. Podeliti testo na dva jednaka dela i u jedan dodati kakao i ostatak brašna u obe mase. Mesiti dok testo ne postane glatko i prestane da se lepi. Podvojene jufke prekriti i ostaviti neko vreme da nadođu. Premesiti testo i na radnoj površini razviti oklagijom obe jufke do debljine od 0,5 cm. Čašom vaditi krugove i stavljati po tri kruga kao na slici u kombinaciji po želji. Oklagijom pritisnuti srednji deo da se testo zalepi. Naneti fil, umotati rolnicu a zatim istu preseći na pola. Deo gde je testo sečeno stavlja se u pleh obložen pekarskim papirom.
Pripremljene ružice ostaviti da odstoje pola sata a u međuvremenu zagrejati rernu na 200 C.
Ružice se peku oko 30 minuta. Pečene ružice skloniti sa pekarskog papira i preliti šerbetom.
Šerbet: staviti vodu da provri a zatim dodati šećer. Kuvati dok se ne izbistri i počnu da se stvaraju mehurići.
Коментари
Постави коментар