Crnac sa belom (pepito-tufne) kapom
- za koru
- 2 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 9 kašika brašna
- 100 g kokosovog brašna
- 2 supene kašike kakaoa
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
za nadev
- 1 litar mleka (700 ml za prelivanje, a ostatak za pripremu šlaga)
- 10 kašika šećera
- 4 kašike pekmeza
- 100 g šlag krem-vanila
Priprema
Umutiti jaja, dodati ostale sastojke za koru i sve lepo sjediniti. Tepsiju veličine 26 namazati uljem, posutu brašnom i sipati smesu. Staviti da se peče na 180 C oko 30 minuta. Kada je kolač pečen, ostaviti malo da se prohladi. U 700 ml mleka dodati 10 kašika šećera i staviti da provri. Kad provri preliti prohlađeni kolač i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladan kolač premazati pekmezom, a preko pekmeza šlagom pripremljenim po uputstvu sa kesice.
Dekoracija po želji, čokoladnim šarama i mrvicama.
Divan recept!
ОдговориИзбришиHvala!
ИзбришиJaooo sto je ukusan ovaj kolac :D
ОдговориИзбришиАдминистратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиHvala sine moj <3
ОдговориИзбриши