Hrskavi krompir
Sastojci
- 1 kg krompira
- brašno ( oko 300 g)
- 1/2 margarina
- so, vegeta, bosiljak
- 3 čena belog luka
Postupak
Krompir oljuštiti, iseći ga na kolutove, oprati. prosušiti i usoliti. U sud staviti brašno, dodati mu vegetu i sve lepo promešati. Pleh obložiti pekarskim papirom, svaki kolut krompira uvaljati u brašno i ređati u pleh poput crepova.
Kada je sav krompir složen, posipati sitno seckanim belim lukom i bosiljkom a preko toga ravnomerno narendati margarin. Savtiti da se peče na 180 C oko 30 minuta.
Srećno sa blogovonjem i pridružih ti se. Malo sam prošetala tvojim blogom i sviđa mi se.Topli pozdrav
ОдговориИзбришиHvala Zorice, dobro mi došla! Pozdrav od srceta. Čitamo se!
ОдговориИзбриши