Kačamak sa čvarcima i slaninom
Sastojci:
Priprema:
Kačamak se priprema tako što se u dublji sud sipa voda, njoj doda mast, so i stavi da provri. Kad tečnost počne da vri, smanji se temperatura šporeta i dodaje postepeno projino brašno uz stalno mešanje varjačom. Kačamak je gotov kad masa počne da se odvaja od dna suda i dobije određenu gustinu da može da se oblikuje. Pre konačnog oblikovanja dodati čvarke i dobro ih umešati u masu. Gotov kačamak staviti na tacnu i oblikovati po želji a odozgo poređati suvu slaninu isečenu na kriške ili komadiće.
Ovako pripremljen kačamak idealan je za doručak ili večeru uz jogurt, kiselo mleko ili pavlaku.
- 300 ml vode
- kašičica soli
- kašika masti
- 400 g palente (ili projinog brašna )
- 100 g čvaraka
- 100 g suve slanine
Kačamak se priprema tako što se u dublji sud sipa voda, njoj doda mast, so i stavi da provri. Kad tečnost počne da vri, smanji se temperatura šporeta i dodaje postepeno projino brašno uz stalno mešanje varjačom. Kačamak je gotov kad masa počne da se odvaja od dna suda i dobije određenu gustinu da može da se oblikuje. Pre konačnog oblikovanja dodati čvarke i dobro ih umešati u masu. Gotov kačamak staviti na tacnu i oblikovati po želji a odozgo poređati suvu slaninu isečenu na kriške ili komadiće.
Коментари
Постави коментар