Gibanica od gotovih kora
- 9 kora za pitu
- 1 čaša mlake vode ( 200ml)
- 1/3 čaše ulja
- kesica suvog kvasca
- 200 g brašna
- kašičica soli, malo šećera
Nadev za pitu ( po izboru, moj izbor su sad pečurke)
- 300 g pečuraka
- 1 veći struk praziluka
- ulje za prženje
- so, biber
Priprema
Propržiti pečurke i praziluk, posoliti i pobiberiti po ukusi.
U dublji sud staviti brašno, kvasac, šećer, ulje i so pa dodati mlaku vodu i umutiti. Smesa treba da ima gustinu testa za palačinke. Svaku koru pojedinačno premazati pripremljenom smesom, naneti fil, umotati i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Naređene kolutove premazati ostatkom smese, staviti pleh u hladnu rernu a zatim podesiti dugme na 180 C. Posle 20 minuta temperaturu pečenja smanjiti na 150 C i ostaviti da se peče još nekih 5 do 7 minuta.
Коментари
Постави коментар