Pica
- za testo
- 16 kašika brašna
- 8 kašika ulja
- 1 čaša mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- pola kašičice šećera
- kašičica soli
- za nadev
- 200 g šunke
- 200 g kačkavalja
- 300 g šampinjona
- 200 ml kečapa
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji dok ne nadođe. Radnu površinu posuti brašnom i oklagijom razviti testo do približnih dimenzija pleha za pečenje (ova mera je za 40*40 cm). Razvijeno testo prebaciti u podmazan pleh i premazati ga kečapom u tankom sloju. Preko kečapa poređati listove šunke i propržene šampinjone pa preko njih ravnomerno rasporediti rendani kačkavalj a preko njega poprskati kečap. Zagrejati rernu na 250 C i ubaciti pleh da se peče 12 minuta.
Milena, zanimljivo kako pravis testo za pizza, stavis 8kasike ulja a ja 1. Koristim 250gr brasna pa pitam se kako ispadne tvoje testo. Jel hrckavo? A koliko gr ima jedna kesica kvasca kod vas? Ovde 8g.
ОдговориИзбришиTesto je veoma meko i vezdušasto. Nakon pečenja, kad se prohladi, testo možeš da uviješ u rolat koliko je mekano. To ulje koje ide u toj količini utiče na njegovu mekoću. I u obliku testa je meko. Mekše se zamesi od bilo kog testa za kiflice. Ova količina brašna je negde oko 500g, a kesica kvasca kod nas je 10g.
ИзбришиEvo potrazila u google i nasla, dodaj oznake Pizza molim da nam bude lakse🎨
ОдговориИзбришиDodaću obavezno :-)
Избриши