понедељак, 24. август 2015.

Zapečene palačinke sa mesom



Sastojci
  • palačinke (15 komada)
  • 300 g svinjskog mesa
  • 2 praziluka srednje veličine
  • 300 ml paradajz-pirea
  • 50 g projinog brašna
  • 100 g margarina
  • 500 ml mleka
  • so, biber, peršun, vegeta
  • ulje za prženje
Pripema

Meso iseckati na što sitnije komade (veličine 1*1cm), propržiti par minuta i dodati sitno seckan praziluk, so, biber, vegetu i nastaviti sa prženjem uz povremeno mešanje oko 20 minuta. Zatim dodati paradajz-pire i nastaviti sa kuvanjem nekih 5 do 10 minuta na tihoj vatri. 
Ovom smesom filovati palačinke i ređati ih u zemljani pekač ili vatrostalnu posudu i preko svakog reda preliti sos od projinog brašna. Postupak ponavljati nakon svakog reda, zatim poklopiti i staviti da se peče 20 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C. 

Sos od projinog brašna : Otopiti margarin, dodati projino brašno, so i mešati dok masa ne postane glatka i dok za nijansu ne požuti. U međuvremenu staviti mleko da se zagreje i pre nego počne da vri, skloniti ga i polako dolevati u brašno, uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice. Kad sos počne da ključa, smanjiti temperaturu i kuvati još nekih 5 do 7 minuta. 



Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži