субота, 22. август 2015.

Banana bread

Originalni recept za ovaj kolač pronašla sam na blogu Cooks and Bakes (pogledati ovde ). Uz male izmene i dodatke moj recept izgleda ovako:

Sastojci: 
  • 200 g šećera
  • 125 g margarina
  • 2 jaja
  • 3 zrele banane
  • 2 kašike mleka
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike kakaoa
  • 250g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 100 g čokolade za kuvanje + malo ulja(za glazuru)
Postupak: 
Umutiti penasto matgarin i šećer a zatim dodati jaja, uz neprestano mućenje. U odvojenoj posudi izgnječiti banane, dodati im mleko, cimet i kakao prah, pa sve propasirati. Dobijenu smesu dodati umućenom margarinu i mikserom dobro izmešati. U odmerenu količinu brašna dodati pecivo, sodu bikarbonu i so, sve pomešati i dodati u prethodnu masu. Kašikom sjediniti sastojke. Diguljasti pleh obližiti papirom za pečenje, izliti masu i staviti da se peče na 180 C oko pola sata, a zatim smanjiti temperaturu na 150 C i nastaviti sa pečenjem još oko 20 minuta. 
Ostaviti kolač da se potpuno ohladi. Otopiti čokoladu, preliti preko kolača i staviti u frižider da se stegne pre sečenja. 

Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži