субота, 16. мај 2015.

Slatke/slane lisnate ruže


 Sastojci

  • 500 g lisnatog testa
  • 50 g mlevenog plavog maka
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike mleka
  • 1 žumanac 
  • ili : kačkavalj; pekmez; eurokrem (u mom slučaju obično budu po desetak slanih i slatkih od jedne ture lisnatog testa)

Priprema
 Radnu površinu posuti brašnom i razviti oklagijom lisnato testo tako da dobije četvrtasti oblik. Nožem iseći traku dužine oko 30 cm i sa jedne strane nareckati testo u razmacima od po 0,5 cm. Mak, šećer, vanilin šećer i mleko izmešati i kašičicom naneti duž cele trake po glatkom delu testa. Uvijati testo sa jednog kraja trake ka drugom i ređati formirane ružice u pleh obložen pekarskim papirom.

 Ostaviti ružice da odstoje dvadesetak minuta, premazati ih umućenim žumancetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata.

Lisnato testo - gotovo ili domaće po receptu za kroasan kifle. 

Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži