субота, 02. мај 2015.

Mini-snikers torta


Sastojci 
    kora
  • 4 belanca
  • 150 g šećera
  • 150 g pečenog kikirikija( plus 50 g za ukrašavanje)
  • 1 kašika brašna
    fil
  • 4 žumanca
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje (crne)
  • 125 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 snikers čokoladice
  • 100 g bele mlečne čokolade
  • 100 g šlag krem-vanile
Postupak

Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i kašiku brašna. Okruglu tepsiju veličine 26 cm obložiti pekaskim papirom i sipati masu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta. Kada je kora ispečena i ohlađena, nožem opseći koru za širinu oko 1 cm ( u obliku prstena) i pokidati taj hrskavi deo na sitne komadiće. 
Penasto umutiti žumnanca sa šećerom i skuvati na pari. Skinuti sa vatre, dodati otopljenu crnu čokoladu i staviti da se ohladi. Umutiti margarin i šećer u prahu, dodati ohlađeni fil i mikserom sve sjediniti. Belu čokoladu i snikers čokoladice krupno naseckati i dodati u fil, kao i komadiće kore. Kašikom izmešati sastojke i filovati koru. 
Šlag krem umutiti prema sadržaju sa kesice i naneti preko fila. Tortu posutu seckanim kikirikijem i čokoladnim ukrasima po želji.  



Torta ima prečnik klasične torte(24-25 cm) ali joj je visina oko 5 cm, zato je dobila naziv Mini-snikers. Za Maksi-snikers duplirati mere.

Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži