Укупно приказа странице

Cvetuljci

Sastojci:

- 450 g mekog brašna

- 250 g margarina

- 1 jaje

- 1 žumance

- 120 g šećera u prahu ( u mom slučaju je bila kombinacija 70 g običnog šećera i 50 g limun šećera u prahu )

- 2 kesice vanilin šećera

- 2 kašike kakao praha

- krem za filovanje (oko 3 pune kašike).

Postupak: 

Margarin sobne temperature penasto umutiti. Dodati šećer u prahu i vanilin šećer i sjediniti. Zatim dodati žumanac, izmešati, pa celo jaje i opet sve lepo sjediniti. Od navedene količine brašna dodati polovinu u smesu i kašikom izmešati. Ostatak brašna dodavati i testo uz ručno mešenje. Testo podeliti na 2 dela i u jedan dodati kakao prah i umesiti. Umotati testo zasebno u folije i staviti u frižider na sat vremena. Rernu zagrejati na 180 C. Testo razviti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i cvetnom modlom vaditi ispunjene oblike iz tamnog dela, a šuplje iz svetlog dela i ređati u pleh obložen pek papirom. Peći oko 5 min.

Ohlađene keksiće spajati nutelom, fejk nutelom ili bilo kojim drugim kremom.




Коментари

Постави коментар

Popularni postovi