Укупно приказа странице

Ekleri


Sastojci

  • 50 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 100 g oštrog brašna
  • 2 jaja
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • Fil:
  • 600 ml mleka
  • 2 jaja
  • 40 g praška za puding sa ukusom vanile
  • 60 g gustina
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 g margarina
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade za glazuru

Postupak

Ulje i vodu staviti da provri. Skloniti sa vatre, dodati brašno i sjediniti. Ostaviti da se ohladi. Mikserom umutiti jaja, dodati ohlađenu masu i prašak za pecivo pa sve zajedno sjediniti mikserom. Špric za tulumbe napuniti masom. Pleh obložiti pek papirom i špricem formirati eklere sa razmakom od nekih 2 cm. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta.

Fil: 500 ml mleka staviti da provri. U posebnom sudu umutiti jaja sa šećerom a zatim dodati prašak za puding, gustin, vanilin šećer i 100 ml hladnog mleka pa sve zajedno sjediniti u kašu. Kad mleko provri, dodati kašu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se POTPUNO ohladi (prvo na sobnoj temp.a zatim u frižider). Umutiti dobro ohlađenu (isto, vrlo bitno) slatku pavlaku i dodati joj fil. Sve sjediniti mikserom, napuniti špric za tulumbe i puniti eklere koji su prethodno presečeni uzduž, na pola. Otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja i 2 kašike vode i kašikom naneti preko eklera. Belu čokoladu (3 kockice) sam stavila radi luksuza i radi elegancije naravno.

Ekleri

Коментари

Популарни постови