Čoko-štanglice
- 200 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina
- 150 g šećera
- sok od jednog limuna
- 100 g šećera u prahu
- 150 g čokoladnih kuglica
- oko 300 - 350 g mlevenog keksa
Priprema
U dublji sud sipati 100 ml vode i 150 g šećera i staviti samo da provri. Skloniti sa vatre, dodati margarin, 100 g čokolade i mešati dok se sastojci je otope. Soku od limuna dodati šećer u prahu, izmešati i sipati u prethodnu masu, a zatim dodati 300 g mlevenog keksa ( ukoliko je limun bio veći, dodati još oko 50 g mlevenog keksa). Sjediniti sastojke i ostaviti masu da se ohladi.
Kad se masa prohladi umešati u nju čokoladne kuglice. Obložiti pleh prečnika 26 cm pek-papirom i rasporediti masu ravnomerno i preliti glazurom od čokolade.
Glazura: 100 g čokolade za kuvanje otopiti sa 3 kašike ulja.
Varijanta 2: Umesto čokoladnih kuglica stavila sam seckane praline, oko 150 g a ostatak pralina iskoristila sam za dekoraciju.
Коментари
Постави коментар