Šarene štanglice
Sastojci:
za koru:
za koru:
- 200 g brašna
- 50 g kakao praha
- 100 g šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kesica rum-šećera
- 250 ml mlakog mleka
za fil:
- 500 ml mleka
- 16 kašika šećera
- 125 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- kesica pudinga sa ukusom čokolade
- kesica pudinga sa ukusom maline
- 100 g čokolade
Postupak:
Suve sastojke za koru izešati a zatim dodati mleko i sve zajedno sjediniti u glatku masu. Pleh dimenzije 30*40 cm obložiti pek-papirom, sipati masu i ravnomerno je rasporediti. Peći na 160 C oko 10 minuta. Ohlađenu koru podeliti na dva dela.
Fil I: U sud sipati 200 ml mleka i 8 kašika šećera i staviti da provri. U 50 ml mleka rastvoriti prašak za puding sa ukusom maline. Kad mleko provri, sipati rastvoren prah i ukuvati masu za puding. Ostaviti da se dobro ohladi.
Fil II: Na isti način skuvati puding sa ukusom čokolade.
Umutiti margarin mikserom a zatim dodati šećer u prahu. Podeliti masu na dva dela. Jedan deo sjediniti sa ohlađenim pudingom od maline a drugi deo sa pudingom od čokolade.
Na tacnu za serviranje postaviti polovinu kore, preko nje rasporediti fil sa ukusom maline a zatim fil sa ukusom čokolade. Drugu koru staviti preko fila i preliti glazurom od čokolade.
superr naoko a na ukus reci cu kad probam
ОдговориИзбришиOva tura nije stigla da krene za Niš, sledeći put pravim duplu dozu i šaljem da probate <3 ljubac <3
Избриши