четвртак, 02. новембар 2017.

Ledene kocke



Sastojci:

kora:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 3 kašike kakao praha
preliv:
  • 300 g šećera
  • 300 ml vode
fil:
  • 800 ml mleka
  • 12 ravnih kašika brašna
  • 3 kašika šećera
  • 3 žumanca
  • 250 g margarina
  • 4 kašika šećera u prahu
glazura:
  • 200 g čokolade
  • 4 kašika ulja
  • 4 kašika vode
Postupak:

Umutiti mikserom jaja i šećer. Brašno, orahe i kakao prah pomešati zasebno u posudu a zatim lagano kašikom umešati u umućenu masu. Pleh dimenzija 25*40 cm obložiti pek-papirom, masu izručiti i poravnati. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200C oko 20 minuta (zavisno od jačine rerne). 
Pečenu koru dobro ohladiti, izvaditi iz pleha, skinuti pek papir i obrnuto vratiti u pleh. 
Skuvati preliv od šećera i vode. Hladnu koru zaliti vrućim prelivom. Ostaviti da se dobro ohladi. 

Fil: 650 ml mleka staviti da provri. U međuvremenu umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, promešati a zatim dodati 150 ml mleka da bi se dobila glatka kaša. U vrelo mleko sipati dobijenu kašu uz neprestano mešanje. Kuvati dok se fil ne zgusne (oko 5-10 minuta). Skuvani fil ostaviti da se potpuno ohladi. Umutiti penasto margarin, dodati šećer u prahu, izmešati i sjediniti sa ohlađenim filom. 

Dobijeni fil premazati preko ohlađene kore. Preko fila razliti glazuru od otopljene čokolade. 




Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži