петак, 17. новембар 2017.

Beli komisbrot


Sastojci:
  • šolja belanaca (4 komada)
  • šolja šećera
  • šolja brašna
  • 1/4 šolje ulja
  • sok i kora jednog limuna
  • po jedna supena kašika: seckanog lešnika (orah), urmi, smokava, suvih šljiva, suvih kajsija, suvog grožđa, brusnica 

Količina za voće je proizvoljna. 

Priprema:
Belanca sipati u šolju. Zapremina koju zauzmu belanca, predstavlja meru za ostale sastojke (brašno, šećer i ulje).
Zagrejati rernu na 180 C. 
Voće, brašno i narendanu limunovu koru zajedno izmešati. 
Belanca mutiti mikserom. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok masa ne postane čvrsta. Uz neprestano mućenje dodati sok od celog limuna. Mutiti 2-3 minuta. Isključiti miker i dodati ulje, promešati kašikom, a zatim lagano, uz neprestano mešanje, dodati suve sastojke. Duguljasti pleh obložiti pek papirom, u njega izručiti masu i poravnati kašikom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 minuta. 


Bez nota zalogaji nisu ukusni, nisu, ne.


2 коментара :

Pepito i tufne na mreži