Beli komisbrot
Sastojci:
- šolja belanaca (4 komada)
- šolja šećera
- šolja brašna
- 1/4 šolje ulja
- sok i kora jednog limuna
- po jedna supena kašika: seckanog lešnika (orah), urmi, smokava, suvih šljiva, suvih kajsija, suvog grožđa, brusnica
Priprema:
Belanca sipati u šolju. Zapremina koju zauzmu belanca, predstavlja meru za ostale sastojke (brašno, šećer i ulje).
Zagrejati rernu na 180 C.
Voće, brašno i narendanu limunovu koru zajedno izmešati.
Belanca mutiti mikserom. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok masa ne postane čvrsta. Uz neprestano mućenje dodati sok od celog limuna. Mutiti 2-3 minuta. Isključiti miker i dodati ulje, promešati kašikom, a zatim lagano, uz neprestano mešanje, dodati suve sastojke. Duguljasti pleh obložiti pek papirom, u njega izručiti masu i poravnati kašikom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 minuta.
Bez nota zalogaji nisu ukusni, nisu, ne.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши👌
ОдговориИзбриши