Укупно приказа странице

Cake pops a la Gaga


Kuglice su ženskog roda, jesu, ali u mom svetu slatkiša one pretenduju da dobiju počasnu titulu Belog orla, na porodičnom stablu Cosmokeksovića. Nadam se da Damice neće da zamere na ovom unapred dodeljivanju i svrstavanju u kategoriju Gospode. Rađanje je u maloprepomenutoj porodici tek počelo. Potomci strpljivo čekaju svoje oblike. 
Damice je u pepitasto-tufnasti svet svečano uvela Gaga. Ovako je izgledao taj susret. Prilazim stolu za kojim ona sedi, onako zavaljena u klizeću stolicu, slatkica sva po izgledu i pokretima, a ispred nje činija, a u njoj spektar boja razliven po kružnim čokoladnim oblicima. Prizor koji je tog trenutka nagoveštavao bajku, koju je ona uobličila pričom o dečijem rođendanu. Deca, bajke, mašta, šarene kuglice na štapićima, zar to nije dovoljan broj razloga za podizanje zavese pozornice čarobnog sveta? Meni jeste. Klik i bajka može da počne. 
Ne, priča se tu ne završava. Bajka se ili gleda ili se u njoj učestvuje. Kod mene se učestvovanje podrazumeva. Pa da. Ulaznica za svet mašte bila je degustacija kuglica. Tu je scenario na prvi zagriz dobio ubrzanje. O tome šta je moja mašta projektovala u tom trenutku kao eventualno moguće na bazi čokoladno-kremastog ukusa, bilo je reči u jednom od prethodnih postova, a šta će tek da se oformi i izrodi čitaće se, degustiraće se, tek! Damice će, nadam se, biti ponosne na svoje potomke. 

Ova kratka pričica posvećena je Dami zbog Damica (napravljenih, uslikanih Cake pops-a i recepta za iste), od Dame u pokušaju. 

Sastojci:
  • 175 g Cosmo keksa
  • 50 g krem sira
za dekoraciju:
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • malo ulja
  • šarene mrvice
Postupak:
Staviti Cosmo keks u blender i samleti. U samleveni keks dodati krem sira i umesiti masu. Od dobijene mase praviti kuglice. Svaku kuglicu staviti na drveni štapić koji je pre toga umočen u otopljenu čokoladu da bi se masa zalepila. Štapiće zabadati na tablu stiropora. Pripremljene kuglice staviti pola sata u zamrzivač. 
Otopiti čokoladu sa 4 kašike ulja i u tako dobijenu glazuru umakati kuglice a zatim posipati mrvicama po želji. 

I Dvornik bi nešto da kaže o nekoj tamo Dami:

Коментари

  1. Slicno sam vec pravila i znam da je super.probaj malo meda u siru

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga moja, probaću da ubacim med. Zvuči mi dobro. Moslim da će taman da upotpuni ukus. Pozdrav iz Bora <3

      Избриши
    2. Dopao mi se tvoj savet da ubacim med u masu sa sirom i mlevenim keksom i dopalo mi se. Ukus je bio slađi i struktura testa je bila povezanija nego kad nije bilo meda. Hvala ti na preporuci. Veliki pozdrav iz Bora <3

      Избриши

Постави коментар

Popularni postovi