Укупно приказа странице

Rolat sa krem-bananicama

Čas gotovo a slasno. I posno.

Sastojci:

  • list veće oblande
  • 300 g šećera
  • 200 ml vode
  • 150 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosa
  • 4 krem bananice
  • 40 g čokolade za kuvanje + kašika ulja + kašika vode (glazura)
  • kokos za posipanje
Postupak:
Namokriti dve krpe vrućom vodom. Staviti jednu krpu na radni deo a preko nje list oblande. Drugom krpom prekriti oblandu i ostaviti da oblanda omekša dok se priprema fil. 
Staviti vodu da provri. Dodati šećer i nastaviti kuvanje dok se sirup ne izbistri. Skloniti sa vatre, dodati keks i kokos i sve zajedno izmešati. 
Skloniti krpu koja je preko oblande i po celoj površini ravnomerno naneti vruć fil. Uz širu ivicu oblande poređati krem bananice i sa te strane uviti oblandu u rolat.


Otopiti čokoladu sa kašikom vode i ulja i preliti preko rolata. Kad glazura počne da se steže, posipati kokos. Ostaviti da se ohladi pre sečenja.



Zalila me kiša u petak predveče, onako, kvalitetno. Trezor moje glave dodelio joj je fioku. Notama joj pravim više mesta, pomeram stranice fioke da se lepo smesti i ne izgužva. 


Коментари

  1. Ta tortica zvuci slatka! Steta sto nema kod nas oblade,pravila bih puno lepih slatkisa sto nekad vidim u netu. Srecna sam sto objavis nove recepte.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slatka je i ukusna a jako brzo se priprema. Više je rolat nego torta. Baš i ima veličinu onog rolata koji pripremaš po mom receptu. Šteta što nema obladni kod vas, ali kad budeš dolazila u Srbiju, obavezno kupi da probaš recepte sa tim listovima. Hvala ti što me pratiš draga moja Grkinjo. Uvek me obraduje tvoj komentar. Pozdrav iz kišnog Bora <3

      Избриши
  2. Vau, kako nisam na to mislila ranije? Odlicna ideja, ali kako da ih nosim, slomice u koferu:-(
    Ma znam da je rolat ali je tako slatko kao rava torta:-) u zadnje vreme nekako nemam zelju za slatke recepte ali uvek volim da citam sastojle i kombinacije.:-) Korisne ideje.
    Cao iz tople Atine!

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni postovi