Rolat pita
Recept je našla, probala, preporučila - Ana iz prethodnog posta. Malo sam modifikovala isti ubacivanjem šampinjona i senfovanjem pilećeg mesa ( dakle, može i bez toga). Nisam probala Anin rolat, ali je ona probala ovaj moj. Kaže da je vredelo ovo ubacivanje i mackanje.
- 6 kora za pitu
- pileće grudi
- oko 300 g listova šunke
- 300 g kačkavalja
- 300 g šampinjona
- so
- kašika senfa
- 1 jaje
- čaša kisele pavlake
Postupak:
Pileće grudi iseći na što tanje šnicle, posoliti i premazati senfom. Šampinjone naseckati i prokuvati u posoljenoj vodi. Ocediti i ostaviti da se ohlade.
Umutiti pavlaku i jaje. Postaviti koru na radnu površinu i premazati je filom od pavlake i jajeta. Preko nje staviti drugu koru i isto je premazati filom. Treću koru staviti preko prve dve i celu površinu kore prekriti listovima šunke. Uz ivicu šireg dela kore poređati polovinu od pripremljene količine šampinjona a na dalje prekriti koru pilećim šniclama. Preko šampinjona i pilećeg mesa narendati 150 g kačkavalja. Umotati rolat od strane gde su ređani šampinjoni, što čvršće. Rolat premazati filom.
Postupak ponoviti sa preostalim sastojcima. Peći na 200 C oko 30 minuta. Seći i servirati hladan rolat.
Kuckam i slušam. Opet je slušam, pa da, umem ja to tako.
Do nekih sledećih obuzimajućih nota, Aretha!
Izvrsna kombinacija sastojaka
ОдговориИзбришиHvala <3 Jako je ukusno.
ОдговориИзбриши