понедељак, 27. јул 2015.

Mašnice


Sastojci
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml ulja
  • kašičica soli
  • 600 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • 100 g susama
  • 100 g plavog maka
Priprema

Brašnu dodati ulje, vino, prašak za pecivo, so i zamesiti testo. Radnu površinu posuti brašnom u tankom sloji i  rastanjiti testo do debljine 0,5 cm. Odvojiti žumanac posebno i njime premazati testo a preko njega posuti susam. Pažljivo okrenuti testo i sa druge strane premazati belancetom pa postuti makom. Nožem pažljivo seći štapiće dužine 5 cm i oblikovati mašnice uvrtanjem. Pleh obložiti pekarskim papirom, poslagati mašnice i staviti da se peku na 150 C deset do petnaest minuta. 



2 коментара :

  1. Super izgleda,umetnicko!! da li je mekano? Kod nas maka se skoro i ne koristi.smatra se opasna,narocito za decu, a kolicina je velika ovde ali u drugim receptima sto sam procitala u netu na vaswm jeziku. Kod nas se samo koristi malo, kao susam za dekoraciju ali i to kad se kombinije sa drugim zrnama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komplimentu <3 Nisu mekane, hrskave su. Upravo sam napisala još jedan recept sa makom, koji sam sinoć spremala. Mak obožavam! Mogla bih da ga jedem svakodnevno, što, slažem se nije preporučljivo tako često i u toj količini. Kod nas se često koristi, naravno koristi onaj ko voli takve jake ukuse. Bilo bi lepo kada bi mogla da skokneš do mene sada i da probaš moje mak-kreacije :-)

      Избриши

Pepito i tufne na mreži