субота, 04. април 2015.

Kačamak sa čvarcima i slaninom

 Sastojci:

  • 300 ml vode
  • kašičica soli
  • kašika masti
  • 400 g palente (ili projinog brašna  )
  • 100 g čvaraka
  • 100 g suve slanine

 Priprema:
Kačamak se priprema tako što se u dublji sud sipa voda, njoj doda mast, so i stavi da provri. Kad tečnost počne da vri, smanji se temperatura šporeta i dodaje postepeno projino brašno uz stalno mešanje varjačom. Kačamak je gotov kad masa počne da se odvaja od dna suda i dobije određenu gustinu da može da se oblikuje. Pre konačnog oblikovanja dodati čvarke i dobro ih umešati u masu. Gotov kačamak staviti na tacnu i oblikovati po želji a odozgo poređati suvu slaninu isečenu na kriške ili komadiće.



 Ovako pripremljen kačamak idealan je za doručak ili večeru uz jogurt, kiselo mleko ili pavlaku.


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži