четвртак, 09. април 2015.

Gibanica od gotovih kora



 Sastojci

  • 9 kora za pitu
  • 1 čaša mlake vode ( 200ml)
  • 1/3 čaše ulja
  • kesica suvog kvasca
  • 200 g brašna 
  • kašičica soli, malo šećera
Nadev za pitu ( po izboru, moj izbor su sad pečurke)
  • 300 g pečuraka
  • 1 veći struk praziluka
  • ulje za prženje
  • so, biber
Priprema

Propržiti pečurke i praziluk, posoliti i pobiberiti po ukusi.
U dublji sud staviti brašno, kvasac, šećer, ulje i so pa dodati mlaku vodu i umutiti. Smesa treba da ima gustinu testa za palačinke. Svaku koru pojedinačno premazati pripremljenom smesom, naneti fil, umotati i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. 



Naređene kolutove premazati ostatkom smese, staviti pleh u hladnu rernu a zatim podesiti dugme na 180 C. Posle 20 minuta temperaturu pečenja smanjiti na 150 C i ostaviti da se peče još nekih 5 do 7 minuta. 

Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži