Međimurska gibanica
Ima recepata koji poseduju tu neku magnetsku privlačnost. Koji se zalepe za tebe čim ih vidiš. Oni ti golicaju tabane, dižu uspavane očne kapke, izvlače jastuk pre petlova i konstantno tandrču u uvetu sve dok ih ne isprobaš. Sveprisutni a nedohvatni i neodoljivi, kao žudnja.
Uvek sam se pitala šta je to što ih izdvaja iz mase
genijalnih i pristojno privlačnih. Analiza mi kaže da je u ovom slučaju tajna
upakovana u timskom radu.
Fascinira me timski rad, onaj zdravi, a samim tim i produktivni, gde se različitosti poštuju i dopunjuju. Gde violina pleše sa kontrabasom, harmonika skače zajedno sa električnom gitarom, gde galamdžija prezentuje ćutologovo delo, gde je pružena ruka spona do magije, kao mak kad zagrli sir, orahe i jabuke u Međimurskoj gibanici. Recept sam videla kod @recepttura Hvala Tanji za pisani i video recept ❤️
- 100 g mlevenog maka
- 100 ml mleka
- šaka brusnica
- 50 g šećera
- vanilin šećer
- za II sloj:
- 250 g krem sira
- 2 manja jaja
- 50 g šećera
- 50 g maslaca
- vanilin šećer
- za III sloj:
- 150 g mlevenih oraha
- 100 ml vrelog mleka
- 40 g šećera
- za IV sloj:
- 350 g rendanih jabuka
- 40 g šećera
- cimet
Postupak: od navedenih sastojaka napraviti filove. Kore
oblikovati prema plehu( 25*15). Otopiti maslac i premazati pleh. Redosled
ređanja: 3 kore( svaku premazati maslacem) - fil od maka- 2 kore ( obe premaz
maslac) - fil od sira - 2 kore ( obe premaz maslac) - fil od oraha - 2 kore(
obe premaz maslac) - fil od oceđenih jabuka - 3 kore ( sve premazane) i preliti
ostatkom maslaca. Peći na 180 C oko 20 minuta. Pre serviranja posipati limun
šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар