Укупно приказа странице

Međimurska gibanica

Ima recepata koji poseduju tu neku magnetsku privlačnost. Koji se zalepe za tebe čim ih vidiš. Oni ti golicaju tabane, dižu uspavane očne kapke, izvlače jastuk pre petlova i konstantno tandrču u uvetu sve dok ih ne isprobaš. Sveprisutni a nedohvatni i neodoljivi, kao žudnja.

Uvek sam se pitala šta je to što ih izdvaja iz mase genijalnih i pristojno privlačnih. Analiza mi kaže da je u ovom slučaju tajna upakovana u timskom radu.

Fascinira me timski rad, onaj zdravi, a samim tim i produktivni, gde se različitosti poštuju i dopunjuju. Gde violina pleše sa kontrabasom, harmonika skače zajedno sa električnom gitarom, gde galamdžija prezentuje ćutologovo delo, gde je pružena ruka spona do magije, kao mak kad zagrli sir, orahe i jabuke u Međimurskoj gibanici. Recept sam videla kod @recepttura Hvala Tanji za pisani i video recept ️ 

Sastojci za pola mere:

- 12 kora za pitu - 125 g maslaca

- za I sloj:

- 100 g mlevenog maka

- 100 ml mleka

- šaka brusnica

- 50 g šećera

- vanilin šećer

- za II sloj:

- 250 g krem sira

- 2 manja jaja

- 50 g šećera

- 50 g maslaca

- vanilin šećer

- za III sloj:

- 150 g mlevenih oraha

- 100 ml vrelog mleka

- 40 g šećera

- za IV sloj:

- 350 g rendanih jabuka

- 40 g šećera

- cimet

- limun šećer za posipanje.

Postupak: od navedenih sastojaka napraviti filove. Kore oblikovati prema plehu( 25*15). Otopiti maslac i premazati pleh. Redosled ređanja: 3 kore( svaku premazati maslacem) - fil od maka- 2 kore ( obe premaz maslac) - fil od sira - 2 kore ( obe premaz maslac) - fil od oraha - 2 kore( obe premaz maslac) - fil od oceđenih jabuka - 3 kore ( sve premazane) i preliti ostatkom maslaca. Peći na 180 C oko 20 minuta. Pre serviranja posipati limun šećerom u prahu.



Коментари

Popularni postovi