Boranija sa piletinom
Sastojci:
- 250 g pilećeg belog mesa
- glavica crnog luka
- šargarepa
- 400 g zelene boranije
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
- ulje za prženje
- beli luka u prahu
- parmezan
- peršun
250 g pilećeg belog mesa iseckati na komadiće i pržiti na maslinovom ulju dok ne postane zlatno-braon boje. Posoliti i pobiberiti u toku prženja. Kad se meso isprži, zvaditi iz ulja u posudu ili neki tanjir. U isto ulje propržiti iseckanu glavicu crnog luka i seckanu šargarepu. I njih posoliti i pobiberiti u toku prženja. Kad omekšaju malo, dodati boraniju (zelena olovka, oko 400g). Posoliti, pobiberiti, promešati, poklopiti i ostaviti da se dinsta. Povremeno dodati po par kapi vode da boranija lepo omekša i da se uprži. Zatim dodati 200 ml pavlake za kuvanje, opet malo soli i bibera, promešati i kad krene da krčka ubaciti prženu piletinu. Dodati kasičicu belog luka u prahu i promešati, a onda posipati peršunom i parmezanom.
Boraniju ne jedem, ali nisam nikad probala pavlakom
ОдговориИзбришиOva kombinacija daje boraniji potpuno novi ukus. Ni ovi moji ukućani ne vole boraniju, ali ovakvu vole. Pozdravljam te draga moja <3
Избриши