Укупно приказа странице

Boranija sa piletinom



Sastojci:
  • 250 g pilećeg belog mesa
  • glavica crnog luka
  • šargarepa
  • 400 g zelene boranije
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biber
  • ulje za prženje 
  • beli luka u prahu
  • parmezan
  • peršun

250 g pilećeg belog mesa iseckati na komadiće i pržiti na maslinovom ulju dok ne postane zlatno-braon boje. Posoliti i pobiberiti u toku prženja. Kad se meso isprži, zvaditi iz ulja u posudu ili neki tanjir. U isto ulje propržiti iseckanu glavicu crnog luka i seckanu šargarepu. I njih posoliti i pobiberiti u toku prženja. Kad omekšaju malo, dodati boraniju (zelena olovka, oko 400g). Posoliti, pobiberiti, promešati, poklopiti i ostaviti da se dinsta. Povremeno dodati po par kapi vode da boranija lepo omekša i da se uprži. Zatim dodati 200 ml pavlake za kuvanje, opet malo soli i bibera, promešati i kad krene da krčka ubaciti prženu piletinu. Dodati kasičicu belog luka u prahu i promešati, a onda posipati peršunom i parmezanom.




Коментари

  1. Boraniju ne jedem, ali nisam nikad probala pavlakom

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ova kombinacija daje boraniji potpuno novi ukus. Ni ovi moji ukućani ne vole boraniju, ali ovakvu vole. Pozdravljam te draga moja <3

      Избриши

Постави коментар

Popularni postovi