Укупно приказа странице

Boranija sa piletinom



Sastojci:
  • 250 g pilećeg belog mesa
  • glavica crnog luka
  • šargarepa
  • 400 g zelene boranije
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biber
  • ulje za prženje 
  • beli luka u prahu
  • parmezan
  • peršun

250 g pilećeg belog mesa iseckati na komadiće i pržiti na maslinovom ulju dok ne postane zlatno-braon boje. Posoliti i pobiberiti u toku prženja. Kad se meso isprži, zvaditi iz ulja u posudu ili neki tanjir. U isto ulje propržiti iseckanu glavicu crnog luka i seckanu šargarepu. I njih posoliti i pobiberiti u toku prženja. Kad omekšaju malo, dodati boraniju (zelena olovka, oko 400g). Posoliti, pobiberiti, promešati, poklopiti i ostaviti da se dinsta. Povremeno dodati po par kapi vode da boranija lepo omekša i da se uprži. Zatim dodati 200 ml pavlake za kuvanje, opet malo soli i bibera, promešati i kad krene da krčka ubaciti prženu piletinu. Dodati kasičicu belog luka u prahu i promešati, a onda posipati peršunom i parmezanom.




Коментари

Постави коментар

Популарни постови