Unikatna rođendanska (torta)
Sastojci
- kore za tortu (tamne) Premia ili Vincinni
- 210 ml milk šejka sa ukusom jagode
Fil 1:
- 500 g jagoda
- 200 g šećera + 4 kašike
- 2 kesice pudinga sa ukusom vanile
Fil 2:
- 250 g kisele pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
Fil 3:
- 300 g krem sira
- 200 g šećera u prahu
- sok od jednog limina(omanjeg)
- kašičica ekstrakta vanile
- 500 ml slatke pavlake
- 14 oreo keksića
- kesica učvršćivača za šlag (kremfiks)
Šlag:
- 200 g šlag krem-vanila + mleko za mućenje
Postupak
Fil 1: U diblji sud sipati 250 ml hladne vode, 200 g šećera, jagode i staviti masu da se kuva oko desetak minuta ( dok se jagode lepo ne raskuvaju). Prašak za puding pomešati sa 4 kašike šećera i 50 ml hladne vode. Dobijenu masu sipati u sud sa jagodama i kuvati dok se ne zgusti. Ostaviti fil da se potpuno ohladi.
Fil 2: Zagrejati kiselu pavlaku i u nju dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada potpuno ne otopi i masa postane glatka.
Na tacnu za serviranje staviti koru tako da sjajni deo bude odozdo i pokvasiti je milk šejkom (70 ml). Preko kore naneti polovinu pripremljenog fila sa jagodama i preliti polovinom fila 2 (čokolada i pavlaka). Ostaviti u frižider da se fil 2 stegne.
Na drugu tacnu postaviti pek papir a preko njega koru za tortu. Ponoviti postupke (kvašenja i filovanja ) kao sa prethodnom korom i staviti u frižider.
Dok se fil steže, umutiti beli deo.
Fil 3: U dublji sud sipati krem sir i šećer u prahu a zatim sastojke sjediniti mikserom. Dadati ekstrat vanile, limunov sok i slatku pavlaku u tečnom stanju. Mutiti sve zajedno miskerom dok se masa ne stegne. Pred kraj mućenja dodati kremfiks i još kratko mutiti mikserom.
Izdrobiti ili samleti oreo keks i dodati u beli fil.
Preko kore koja se potpuno ohladila i koja je na tacni za sreviranje naneti povlovinu fila sa oreo keksom (fil 3). Koru, koja je na tacni sa pek papirom, lagano preneti na filovanu koru, a zatim preko nje naneti preostali deo belog oreo fila. Treću koru staviti preko fila, pokvasiti milk šejkom i staviti tortu u frižider da se ohladi.
Umutiti šlag krem prema sadržaju sa kesice i premazati tortu sa svih strana.
vau lepo izgleda! i zvuči ukusna!
ОдговориИзбришиSrećan ti rođendan! Budi uvek srećna!
ОдговориИзбришиHvala od srca <3
Избришиsad bih želela dva komada! njam
ОдговориИзбришиprobala sam već kombinačiju tih sastojaka ali u obliku cizkejka! njamiii
Da, ima lagani ukus čizkejka. Totalno je letnja i osvežavajuća. Sledeći put kad je budem pravila, zovem da dođeš :-) Bilo bi lepo. Pozdravljam te draga moja Grkinjo <3
Избриши