Укупно приказа странице

Trouglići sa eurokremom


Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 6 kašika ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 125 g margarina
  • eurokrem 
  • oko 50 g šećera u prahu i 1 štangla čokolade za kuvanje (za dekoraciju)
Postupak:

U 300 g brašna sipati kesicu kvasca, šećer i so a zatim dodati ulje i vodu i sve kašikom izmešati dok se ne sjedine sastojci. Mešanje nastaviti ručno uz dodavanje ostatka brašna dok testo ne postane glatko i prestane da se lepi. Testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe a zatim premesiti. Radnu površinu posipati brašnom i na njoj oklagijom rastanjiti testo do debljine od 0,5 cm. Preko celog razvučenog testa premazati margarin a zatim uviti u rolat i ostaviti da odstoji pola sata.



Podeliti rolat na pola. Razviti pravougaonu koru od polovine rolata. Koru iseći na kvadrate dimenzije 6*6 cm. Po sredini svakog kvadrata staviti kašičicu eurokrema.  Presaviti kvadrat dijagonalno. Prstima ili viljuškom pritisnuti ivice da ne bi došlo do curenja fila.


Pekarskim papirom obložiti pleh i u njemu ređati formirane trougliće. Ostaviti trougliće da odstoje 20 minuta. Zagrejati rernu na 200 C a zatim smanjiti na 180 C prilikom ubacivanja kolača. Peći nekih 15 minuta.
Postupak ponoviti i sa drugim preostalim rolatom. Od ove mase dobiju se oko četrdesetak trouglića.
Hladne trougliće posipati šećerom u prahu i preko njega naneti otopljenu čokoladu.

Коментари

  1. Vau, njami! Ako to napravim nece ostati u kuhinji vise od deaetak minutica! Haha

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verovatno neće :-) Ovo je omiljena poslastica mog mlađeg bratanca. On je u stanju sve da ih poručka odjednom. <3

      Избриши
  2. Zasto premazimo povrsine margarinom i urolamo???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Premazujemo i umotavamo da bi testo postalo lisnato. To je najbrži način dobijanja lisnatog testa. Postoje još načina, jedan od njih sam opisala u receptu za kroasane. Tada testo ispadne baš slojevito lisnato. U ovom slučaju je to za nijansu manje lisnatije, ali se priprema mnogo brže i jednostavnije. <3

      Избриши
  3. Vau pametno a jel treba da bude puter ili margarin vruce ili u sobnoj temparaturi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala sa puterom, koristim margarin i to što mekši, stavim da odstoji pre mazanja pored nekog izvora toplote, bolje se maže i razmazuje kad je mekši.

      Избриши
  4. Draga Milena , nadam se da ne kasnis da odgovoris... Jel ovaj margarin sto koristis da premazis onaj za namaz ili onaj tvrd??? Koristi se hladan ili onako mekan?? Hvalaaaa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Grkinjo, kasnim mnogo i jako mi je žao zbog toga :-( Margarin koji sam koristila je onaj tvrdi s tim što ga pre korišćenja stavim na nekom toplijem mestu da omekša da bi se lakše razmazao. <3

      Избриши
  5. Milena! Ovde recept pise 500gr brasna a posle pises 300 brasna. Htela bih probati, ali koji broj je tacan? ��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Opet malo kasnim sa odgovorom, izvini molim te. Ukupna količina je 500 g. Mešenje počinješ sa manjom količinom brašna a kasnije dodaješ ostatak. Zato sam u početku teksta napisala 300 g u koje dodaješ ostale sastojke, pa kad se sjedine dodaješ ostatak brašna uz neprestano mešenje. Pozdravljam te draga Grkinjo <3

      Избриши
    2. Vazi blogeroprijateljico moja, :-) probacu prvom prilikom! Hvala!

      Избриши
  6. draga Milena jel mogu da t pitam još nešto?: JEsi li ikad probla da praviš ovaj recept koristeći puter umesto margarina? Jel misliš da će ispasti isot dobro ili biće to greška? Nadam se da ne kasniš puno da mi odgovaraš, puno lepih pozdrava i hvala ti što nas učiš lepe recepte!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala da pripremam sa puterom. Sumnjam da bi došlo do greške, naprotiv, mislim da bi bili ukusniji. Javi kako su ti ispali. Pozdravljam te od srceta <3

      Избриши
  7. Draga Milena, ovo cu da pravim sutra. Mislim danas za nekoliko sati...pravila bih danas ali nesto sam kupila valjda pokvarenu cokoladnu kremu. ali zelim da te pitam jer ti si rekla da je to nesto kao kroasan testo na brzi macin ali rekla si da stavis margarin u sobnoj temperaturi a ja ukoliko znam puter u teato da bude lisnato za kroasan stavino hladan. Ili gresim? Jel mozda bilje da koriatim soft puter onaj za namaz? Uf neznam.
    Laku noc����✏

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja, puter neka bude mekan da bi lepo mogao da se razmaže po testu, a onda ostavi umotano testo da odstoji na radnoj površini. Na taj način on će da se prohladi i biće super. Ispašće bolje nego da koristiš soft puter. Možeš puter i da narendaš preko testa i samo da umotaš u rolat razvučenu koru, pa oet ostavi malo da odmori. Jedva čekam da čujem utiske tvoje. <3

      Избриши
  8. Milena, ja nameravam da objavim recept, reči mi molim te ako ne slažeš se. Recept što ću pravit ine sadrži eurokremu već čokoladu i praviću i još jednu varijaciju s drugom nadevom. Ovu drugu sigurn oželim objaviti, ali ako ti imaš nešto protiv one prve sa čokoladom reči mi i neću. Nadam se da ne kasniš d aodgovoriš jer kad je nešto lepo nemam strpljenja da pravi mslike i da ih objavim u blogu! Testo čekaaaaa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro je što sam na skoknula do bloga na vreme <3 Na odmoru sam pa imama više vremena. Naravno da nemam ništa protiv, biće mi zadovoljstvo da objaviš, a ja bih, nakon tvoje objave podelila tvoj recept na mojoj fb stranici ako se slažeš <3

      Избриши
  9. Važi ali sad su već u rerni, sad vidim da si ti podelila testo na 3 linije trouglica...zato sm ja dobila manje komada. Nadam se da su uspešne i da ih objavim. pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jedva čekam da odem na tvoj blog i vidim tvoje trougliće. Nadam se da se slažeš da podelim link na fb stranici :-)

      Избриши
    2. da , da :) i napiši link da vidim i ja

      Избриши
  10. Hvala ti što si tako lepo pisala u tvoj google plus... :) <3
    ti kažeš hvala meni a ja kažem hvala tebi :)

    ОдговориИзбриши
  11. Milena, sta je ovo "Vrhunski recepti " u tvom google plus, jel neka kategorija/folder sto si ti pravila kao pravimo u Pinterestu ili nesto drugo? Jer ne bih htela u drugi sajt da objavite recept. Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vrhunski recepti je grupa na G+ gde objavljujemo linkove svojih recepata i u kojoj su ljudi koji vole da isprobaju nove recepte. Ako ti ne odgovara da recept bude objavljen tu ja ću da ga uklonim. Htela sam da više ljudi vidi tvoj recept pa sam iz tog razloga objavila u grupi. Nadam se da nisi ljuta <3

      Избриши
  12. Ma ne, nisam ljuta, ok je, sviđa mi se da ljudi vide recept ali da ga ne objave u drugim sajtovima bez da me pitaju. Ok je, ostavi tamo da ljudi vide, vide i kako ljudi probaju tvoje recepte, dajemo ideje, ponosne smo na to što pravimo/kuvamo. Hvala na objasnjenje.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni postovi