Pletenica sa trešnjama u kremu od vanile
Sastojci:
- oko 600 g brašna
- 2 žumanca
- 250 ml mlakog mleka
- 50 ml ulja
- kesica suvog kvasca
- kašika šećera
- kašičica soli
- malo rendane limunove kore
za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 l mleka
- oko 200 g šećera
- 300 g trešanja
Postupak:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da nadođe. U međuvremenu skuvati puding prema sadržaju na kesici. Testo premesiti i podeliti na pola. Radnu površinu posipati brašnom i na njoj oklagijom rastanjiti u obliku pravougaonika jednu polovinu testa do debljine od 1cm. Polovinu skuvanog pudinga naneti po sredini testa, duž cele kore, a sa strane nareckati testo kao na slici. 150 g trešanja iseckati na polovine i naređati preko nanetog pudinga. Krajeve testa koje je u trakama, prebacivati naizmenično preko fila tako da se pokrije masa kompletno.
Formiranu pletenicu prebaciti u pleh obložen pekarskim papirom. Dimenzija jedne pletenice je oko 35*12 cm. Umutiti 1 belanac viljuškom, dodati jednu kašiku zejtina, promešati i dobijenom smesom premazati pletenicu. Ostaviti da nadođe nekih 20 minuta. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko pola sata.
Postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.
Vau Ovo mi podseca neko pecivo sto sam kupila pre nekoliko dana sa nadevom kreme i brusnica!
ОдговориИзбришиEj Milena gde je sad ona pizza sto si imala i pravila testo drugacije, zelim da pravim a ne vidim rec pizza tamo desnoooo��
VVidim da si se snašla oko recepta za picu. A što se tiče ovog peciva, ukusno je i mogu razne kombinacije da se prave.
Избриши