Čokoladni brauni sa jagodama
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g eurokrema
- 125 g margarina
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kaška kakaoa
- 2 kašike ulja
- 250 g jagoda
- 2 kockice bele čokolade
Priprema:
Jagode iseckati na polovine ili na četvrtine, u zavisnosti od veličine same jagode, poređati na pleh, jednu do druge i staviti u zamrzivač.
100 g čokolade i 125 g margarina otopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umutiti 2 jaja sa 200 g šećera, dodati vanilin šećer i kada masa postane penasta i čvrsta, lagano, uz neprestano mućenje, dodati otopljenu čokoladu. 200 g brašna pomešati sa 1 kašikom kakaoa i polako sipati u prethodno umućenu smesu uz lagano mešanje kašikom dok se smesa ne ujednači. Pleh prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje, malo premazati margarinom, sipati umućenu smesu i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C nekih 20-30 minuta. Koru ostaviti da se dobro ohladi.
100 g čokolade otopiti sa 2 kašike vode i 2 kašike ulja. Dodati 100 g eurokrema i sve sjediniti u glatku masu. Zamrznute jagode rasporediti preko kore. Kašikom, lagano u mlazevima, nanositi otopljenu glazuru preko jagoda. Glazura se vrlo brzo steže oko zaleđenih jagoda, popunjava praznine između njih i postaje valovita, kakva i treba da ostane.
Kockice bele čokolade staviti u kesu za zamrzivač. Ugao u kome su kockice spustiti u vodu koja vri na šporetu. Kada se čokolada popuni otopi u kesi, iglicom probuišiti rupu i praviti šare po potpuno ohlađenoj crnoj čokoladnoj glazuri.
100 g čokolade otopiti sa 2 kašike vode i 2 kašike ulja. Dodati 100 g eurokrema i sve sjediniti u glatku masu. Zamrznute jagode rasporediti preko kore. Kašikom, lagano u mlazevima, nanositi otopljenu glazuru preko jagoda. Glazura se vrlo brzo steže oko zaleđenih jagoda, popunjava praznine između njih i postaje valovita, kakva i treba da ostane.
Kockice bele čokolade staviti u kesu za zamrzivač. Ugao u kome su kockice spustiti u vodu koja vri na šporetu. Kada se čokolada popuni otopi u kesi, iglicom probuišiti rupu i praviti šare po potpuno ohlađenoj crnoj čokoladnoj glazuri.
Eto, nikad se ne bih setila, a tako dobra ideja - jagodice u brauniju. Prosto i neodoljivo.
ОдговориИзбришиJednostavno, a ukusno....
ОдговориИзбришиČokolada i jagode, to je to. Mljac, mljac...
ОдговориИзбришиMmmmmmmmm...draga moja, ima li ovoga još?
ОдговориИзбришиDa svratim? ;)
Jednostavno i lepo sa puno čokolade i još jagode. Super!
ОдговориИзбришиOvo je prosto savršeno! :) Baš bi mi prijalo sad parčence posle ručka. ;)
ОдговориИзбришиOdlična kombinacija! :)
ОдговориИзбришиJagode i čokolada, poslastica koja sigurno ima odličan ukus...
ОдговориИзбришиOvako finom kolaču ne mogu reči ne. Jagode i browni su kombinacija kao iz raja. Apsolutno neodoljivo!
ОдговориИзбриши