Rolat sa krem-bananicama
Čas gotovo a slasno. I posno.
Sastojci:
- list veće oblande
- 300 g šećera
- 200 ml vode
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g kokosa
- 4 krem bananice
- 40 g čokolade za kuvanje + kašika ulja + kašika vode (glazura)
- kokos za posipanje
Postupak:
Namokriti dve krpe vrućom vodom. Staviti jednu krpu na radni deo a preko nje list oblande. Drugom krpom prekriti oblandu i ostaviti da oblanda omekša dok se priprema fil.
Staviti vodu da provri. Dodati šećer i nastaviti kuvanje dok se sirup ne izbistri. Skloniti sa vatre, dodati keks i kokos i sve zajedno izmešati.
Skloniti krpu koja je preko oblande i po celoj površini ravnomerno naneti vruć fil. Uz širu ivicu oblande poređati krem bananice i sa te strane uviti oblandu u rolat.
Otopiti čokoladu sa kašikom vode i ulja i preliti preko rolata. Kad glazura počne da se steže, posipati kokos. Ostaviti da se ohladi pre sečenja.
Zalila me kiša u petak predveče, onako, kvalitetno. Trezor moje glave dodelio joj je fioku. Notama joj pravim više mesta, pomeram stranice fioke da se lepo smesti i ne izgužva.
Ta tortica zvuci slatka! Steta sto nema kod nas oblade,pravila bih puno lepih slatkisa sto nekad vidim u netu. Srecna sam sto objavis nove recepte.
ОдговориИзбришиSlatka je i ukusna a jako brzo se priprema. Više je rolat nego torta. Baš i ima veličinu onog rolata koji pripremaš po mom receptu. Šteta što nema obladni kod vas, ali kad budeš dolazila u Srbiju, obavezno kupi da probaš recepte sa tim listovima. Hvala ti što me pratiš draga moja Grkinjo. Uvek me obraduje tvoj komentar. Pozdrav iz kišnog Bora <3
ИзбришиVau, kako nisam na to mislila ranije? Odlicna ideja, ali kako da ih nosim, slomice u koferu:-(
ОдговориИзбришиMa znam da je rolat ali je tako slatko kao rava torta:-) u zadnje vreme nekako nemam zelju za slatke recepte ali uvek volim da citam sastojle i kombinacije.:-) Korisne ideje.
Cao iz tople Atine!
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши