Укупно приказа странице

Slani rolat sa korama


Sastojci:
  • 10 - 12 tankih kora (za pite i baklave)
  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo soli
Fil:
  • 300 g kisele pavlake
  • 300 g sitnog sira
  • 150 g kulena
  • kašika peršuna
  • kašičica belog luka u prahu
  • so po ukusu
  • 150 g kačkavalja
Postupak:
Jaja, jogurt, ulje umutiti viljuškom ili žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo i malo soli pa sve zajedno sjediniti. Pleh (veliki od električnog šporeta) obložiti pek ppirom. Na papir staviti jednu koru i premazati je umućenim filom (oko 5-6 kašika fila za jednu koru; kore premazivati kašikom po celoj površini). Preko fila staviti drugu koru i ponoviti postupak dok se ne utroše svih 10 do 12 kora. Nije greška ni sa jednim ni sa drugim brojem kora, osim ako su kore malo deblje, onda se stavlja manji broj kora. Zadnju koru ne premazivati filom. Tako napakovane kore peku se u pretohdno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta ( u zavisnosti od jačine rerne). Kora ( ili rolat, kako god) se u toku pečenja izdigne po sredini ali se nakon hlađenja spusti i poravna. Ispečenu koru (rolat) ohladiti, ne uvijati. Kada se potpuno ohladi, premazati površinu rolata kiselom pavlakom (150 g) a zatim preko nje naneti fil, posipati rendanim kačkavaljem i umotati u rolat.
Fil: sir pomešati sa 150 g kisele pavlake, dodati kulen isečen na sitne komadiće, posoliti, dodati beli luka u prahu i kašiku peršuna. Sve zajedno sjediniti kašikom.
Nafilovani rolat ostaviti da se potpuno ohladi pre serviranja.









Коментари

Popularni postovi