Укупно приказа странице

Milk šnite


Čim sam ugledala ovaj recept na fb stranici Recepttura, kliknula sam link i oduševila sam se. Brzo, lako a na oko primamljivo. Odmah je proradio neizdrž i krenula sam u pripremu. Začas je bio gotov kolač ali je već u toku sutrašnjeg dana planuo. Ukus je fenomenalan, medast i lagan. Sobzirom da često imam na lageru domaći karamel krem javila mi se ideja da umesto meda ubacim karamelu ( nazvane Karamel šnite). Dakle, u vrlo kratkom periodu milk šnite su se, na opštu radost, opet našle na tanjiru u našoj kuhinji.
Kako izgleda ovaj kolač u Receptturinom izdanju, pisanom i video, možete pogledati ovde
Hvala Receptturi na ovom divnom receptu.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 100 g šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 6 kašika meda
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kesica kremfixa 
Postupak: 

Brašno, kakao prah, šećer i prašak za pecivo pomešati da se sjedine sastojci a zatim dodati mlako mleko i kašikom umešati u glatku masu. Pleh dimenzija 31*38cm obložiti pek papirom  a zatim pripremljenu masu ravnomerno rasporediti i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj pećnici na 160 C. Peći oko 10-15 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Pečenu koru ohladiti, skinuti pek-papir i koru podeliti na dva jednaka dela. 
Jednu polovinu kore staviti na tanjir za serviranje i premazati sa 2 kašike meda. Drugu polovinu kore okrenuti naopako a zatim i taj deo premazati sa 2 kašike meda. 
Fil: U dublji sud sipati slatku pavlaku i mututi mikserom 1-2 minuta a zatim dodati 2 kašike meda i nastaviti sa mućenjem. Kad šlag počne da formira čvrstinu, ugasiti mikser, dodati kremfix i nastaviti sa mućenjem još 1-2 minuta. 
Na polovinu kore koja je na tacni za serviranje naneti fil i ravnomerno rasporediti i poravnati špatulom. Drugu koru staviti na fil tako da deo premazan medom bude preko fila. Pritisnuti blago gornju koru, poravnati fil sa strane i ostaviti da se dobro ohladi 2-3 sata ili preko noći. 

Varijanta br 2 Karamel šnite
Umesto meda koristila sam domaći karamel krem a u sastojke za koru dodala sam kesicu karamel šećera i još jednu kesicu tog šećera u fil. Za fil sam koristila 300 ml slatke pavlake zato što sam pekla koru u manji pleh dimenzije 26* 31cm pa su mi kore malo deblje od prethodnog pravljenja. Fil mi je ispao za nijansu mekši, verovatno zbog karamel krema koga sam dodala u istim količinama (2 pune kašike) ali se zato jako lepo oseća ukus karamele. 




 


Milk šnite izgledaju kao na slici, a kako izgleda jutro? Ne znam, nisam bila tu. 


Коментари

Постави коментар

Popularni postovi