субота, 13. јануар 2018.

Krem kocke sa urmama i čokoladom




Sastojci
- kora:

  • 5 belanca
  • 125 g šećera
  • 100 g oraha ( mlevenih i seckanih, zbirno)
  • 130 g seckanih urmi
  • 2 kašike brašna 
-fil I+II:
  • kesica pudinga sa ukusom čokolade
  • 300 ml mleka
  • štangla čokolade za kuvanje 
  • 6 kašika šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 veće štangle čokoladnih napolitanki
  • 4 urme
Postupak

Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodati šećer uz neprestano mućenje. Kad masa postane sjajna i glatka dodati orahe, urme i brašno pa kašikom lagano umešati sastojke u masu. Pleh prečnika 26 cm obložiti pek-papirom i masu rasporediti ravnomerno. Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 15-20 minuta. 
Fil I: Od pripremljnih 300 ml hladnog mleka odvojiti 50 ml. U prašak za puding umešati 6 kašika šećera i 50 ml mleka. Preostalo mleko staviti da provri a zatim dodati rastvorenu masu za puding i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati štanglu čokolade. Mešati dok se ne otopi. Ukuvanu masu ostaviti da se potpuno ohladi. 
Umutiti mikserom dobro ohlađenu slatku pavlaku. 2/3 umućene pavlake umešati u ohlađeni krem. 
Fil II: U preostalu umućenu slatku pavlaku dodati seckane urme i jednu rendanu čokoladnu napolitanku. 
Preko ohlađene kore naneti čokoladni fil a preko njega premazati drugi fil. Preostalu čokoladnu napolitanku krupno narendati preko belog fila. Ostaviti da se ohladi i malo stegne pre služenja. 




Vrte mi se razne note u glavi. Više se klate, reklo bi se. Bledunjavo. A onda nekako svanu, kad izlete ova. 
Priča je mogla da bude još prostija. 


Нема коментара :

Постави коментар

Pepito i tufne na mreži