Gagina čoko plazma torta
- Vincinni kore za tortu (tamne)
- 600 g mlevenog keksa (plazma )
- oko 1 litar čokoladnog mleka (700ml za fil + oko 150 ml za kvašenje korica)
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 350 g čokolade za kuvanje
- 500 g šlag krem-beli
- 150 g šlag krem-žuti
- oko 350 ml kisele vode
Fil I: Mleveni keks potopiti sa 700 ml čokoladnog mleka. 300 g čokolade otopiti i dodati u fil od keksa i mleka. Mešati dok se ne sjedine sastojci. Umutiti penasto margarin. Dodati šećer u prahu, promešati i sjediniti sa prethodnim filom.
Fil II: Šlag krem beli, 500 g umutiti sa oko 250 ml kisele vode. Kiselu vodu postepeno dodavati uz neprestano mućenje dok šlag ne postane čvrst poput fila za mazanje. 50 g čokolade narendati i umešati u beli fil.
Koru postaviti naopako na tacnu za serviranje (sjajni deo kore se stavlja na dno). Čokoladnim mlekom nakvasiti blago koru. Preko kore naneti trećinu čokoladnog fila a preko njega trećinu belog fila. Preko belog fila staviti koru i ponoviti postupak.
150 g žute šlag kreme umutiti sa oko 100 ml kisele vode i dekorisati tortu.
Recept za ....
Sta je vincini a zasto to zoves gagino??
ОдговориИзбришиLepo izgleda, kako dobro se sece komad! svidja mi se ideja kombinacija cokolade i keksa u istom filu ali ne volim sto opet dodajes margarin i to toliko velika kolicina! Moze i bez toga, na primer sa umucenom pavlakom.��
ОдговориИзбришиDraga milena nadam se da si dobro.:-( ni ja ne pamtim za koji post cekam odgovor:-(
ОдговориИзбришиDraga moja, napisah malopre, u velikoj sam bila gužvi. Vincini je proizvođač gotovih kora za tortu koje mi kupujemo u prodavnicama i jako su lepe. Dala sam ime Gagina torta po koleginici Gagi koja mi je dala recept. A što se tiče margarina, postoji recept u kome ide kisela pavlaka u kombinaciji sa šećerom u prahu i mlevenom plazmom. Nisam probala taj recept ali ga ovde često koriste. Meni je ovaj raskošniji, ovaj koji ima čokoladu i margarin. Slažem se da nije zdrav, ali je ukus mnogo dobar.
Избриши