Укупно приказа странице

Šašave margarete




Subota uveče, grip, blog, The Police, Gavrilo i ja ( a za malo i Bulgakov). Odlična ekipa. Bilo koji drugi recept bio bi neodgovarajući za ovaj trenutak.
Margaretama je malo falilo da budu i Margarite, dvoumila sam se malo (malo više), ali sam ipak rešila da šašavost svedem na najmanju meru.

Sastojci:

  • šašavo testo (recept ovde )
  • oko 150 g kačkavalja
  • par supenih kašika ajvara
  • oko 300 g domaćeg sušenog mesa 
  • po kafena kašičica džema za 1 margaretu
  • 1 jaje
Postupak: 
Od šašavog testa uzeti 1/3 i rastanjiti na radnoj površini do debljine oko 0,5 cm. Modlicom u obliku cvetića vaditi testo i ređati u pleh obložen pek-papirom ili namazan uljem. Popuniti pleh cvetićima sa određenim malim razmakom da se ne bi dodirivali u toku pečenja kada budu narasli. Umutiti belance i premazati cvetiće četkicom za premazivanje testa. Vaditi nove cvetiće iz testa, ali im novom, znatno manjom i okruglom modlicom, vaditi sredinu. Cvetne prstenove staviti preko cvetića koji se nalaze u plehu. Formirane margarete premazati po obodu prstena umućenim žumancetom sa par kapi mleka i puniti ih određenim nadevom. Ostaviti margarete da odstoje na sobnoj temeraturi, kratko, oko 5-10 minuta, zatim staviti da se peku na 200 C oko 20 minuta. 



 




Postupak ponoviti sa preostale 2/3 testa sa drugačijim nadevom.
I margarete: Kafenom kašičicom stavljati džem u sredinu cvetića. 
II margarete: Narendati kačkavalj a sušeno meso iseckati sitno. Promešati sastojke i stavljati unutar cvetića.  
III margarete: U prethodnu smesu dodati ajvar, promešati sastojke i puniti margarete. 



Коментари

  1. Konacno novi recept!
    To znaci da si bolje!
    Ne razumem gde ide dzem. Mozda premazimo cvet time? Kako si lepo napravila te korpice! A sta tacno sadrzi ajvar? Meni deluju kao pizza korpice:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bolje sam u toj meri da napišem recept koji sam spremala odavno. Džem stvaljaš unutar cvetića, po jdenu malu kafenu kašičicu a ajvar se priprema kad dođe jesen a jede se zimi. Peče se paprika, pa se ljušti, samelje i prži, doooobro se uprži sa uljem i ostavlja u tegle. Specijalitet! Verujem da bi ti se dopao. :-)

      Избриши
    2. U cvetiće može da se stavi bilo koji nadev, mogao je da bude i klasičan pizza nadev, tada bi se zvale šašave pizza margarete :-)

      Избриши
  2. Aaa ! Da li mozda mislis da mozwmo napuniti dzemom kao na prvoj slici?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Popularni postovi